Wat heb je vandaag geleerd?

Ik heb vandaag geleerd datpexels-photo-234054

  • Ik als Voice-Dialogue Facilitator ervaar hoe mijn verschillende persoonlijkheden (mijn ik-delen) met elkaar samenwerken of elkaar gaan tegenwerken. En dan is het belangrijk om even tot rust te komen. Time out. Niets doen. (Je zal maar op je werk zitten te niksen).

Wat heb ik nog meer geleerd ?

  • Mijn pusher-deel wil (Ben jij die ook al tegengekomen ?) altijd overhaast te werk gaan. Mijn ervaringsdeskundig-deel zegt ‘Niet te vroeg conclusies trekken’. Maar tegen de tijd dat die ervaringsdeskundige aan het woord kan komen, is de conclusie al getrokken en moet ik het conflict-hanterings-deel bellen om de kortsluiting te herstellen.

En wat nog meer ?

  • Mijn zingever-deel ontdekte “Rita brengt mensen samen en in beweging, om het beste uit zichzelf te halen” . Dat laatste heeft ie er vandaag aan toegevoegd. Een digitaal marketingplan opstellen heeft ook zo z’n voordelen, want mijn deler-deel, dat uiteraard deel uitmaakt van een team,  vindt het fijn om ergens in te duiken (onderzoeker) , op te spitten (archeoloog) , te herwerken (reclying ) en dan …. door te geven. Deler-deel ziet het liever op de computers van anderen staan. Zij gelukkig en ik ook.

Wat meer ? 

  • Hoe eenvoudig het voor bedrijven is om werknemers tevreden te houden
  1. Feedback geven
  2. Laten experimenten door af en toe eens intern in een andere functie of project te laten stappen
  3. Coaching en zelfontwikkeling voorzien, zodat ze hun competenties kunnen aanscherpen.

Wat heb jij vandaag geleerd ? En nog meer ? En wat nog  ? 

 

 

MAMDAM blogt ook! Me And My Dogs And More

Dogs niet gezien vandaag
12 januari 2018

Rita Termote – Loopbaanbegeleider – Oplossingsgericht LeiderschapsCoach
Mechelen – Regio Gent
0475 944 291