Sstt… Ik schrijf een boek

Hieronder lees je (anti-chronologisch) mijn eerste auteurservaringen waarbij ik in 6 weken een boek(je) schrijf. Deadline: 15 november 2021.

Interviews

16 oktober – week 2 – Over exact één maand is mijn boek klaar. En eerlijk gezegd, heb ik nog niet zoveel geschreven. I’ll talk to you in 72 hours.

Interviews met CEO’s en Consultants: Ik ben heel blij met mijn besluit de content te structureren rond de the-real-world-practice van professionals. Hun inzichten dragen het boek. Zij geven mij de moed en inzichten die ik wil verwerken in de 10 stappen. Zij geven mij het vertrouwen dat de blueprint straks volledig aangevuld is. Net als hen maak ik kleine stappen in de richting van het doel. Dank je voor jullie tijd en voor elke keer dat je zei ‘Rita, wat stel jij moeilijke vragen’. Want laat dat nu nét de titel van het boek zijn “Reflecteren op C-Niveau“.

Foto: Mijn peroonlijke schets van ladder – Hoe groot zijn je stappen? En wat doe je als de moed in je schoenen zit?

blueprint

Blueprint

13 oktober – week 2. Vandaag begonnen met de blueprint af te printen. Op Excel werkt dat echt niet voor mij. Ik moet dat kunnen vasthouden, aanvullen en bijschrijven.

Hoofdstuk Reflectie geschreven. Of was het eerder de inleiding en het voorwoord? Dan maar een mix van de 3. De chaos neemt toe, maar het enthousiasme ook. Woorden geteld – 1120 – een paar word pagina’s – Maar als ik de content verdeel over de 3 hoofstukken wordt het een afgeslankte versie van de doelstelling. Morgen schrijfsessie in de namiddag. Over 1 maand moet het boekje klaar zijn.

Think Big

Groots denken voor mezelf : Het is niet de dikte van het boek, maar wel de korte periode waarin ik mijn eerste boekje schrijf.

C-level  - https://www.raconteur.net/c-suite/c-suite-guide/

Spelen met (sub)titels

12 oktober – week 2. Eerste versie van flaptekst en hoofdstukken is klaar. We komen op dreef met de blueprint. Is voor 50% ingevuld. De pittoreske Provençaalse bergdorpjes nemen de overige percentages voor hun rekening. ‘Op een andere plek dan je kantoor schrijven’ was de boodschap. Het lukt me vast beter in mijn vertrouwde omgeving zonder al die externe prikkels.

Spelen met de titel op de terugreis:

  • Reflectie op C-niveau misschien vervangen door C&O-niveau?
  • ‘C’ staat voor CEO- COO – CFO – CSO, …. en Consultants. ‘&’ voor Entrepreneurs en ‘O’ staat voor Ondernemers.
  • Te ingewikkeld?

Spelen met de subtitel:

  • Cultiveer meer rust en ruimte in je hoofd tijdens disruptieve situaties.
  • Cultiveer meer rust en ruimte voor jezelf in disruptieve situaties.

Nog meer interviews afnemen.

(c) Foto Ranconteur.net.

Provencaalse muze

De Provençaalse muze

Eerste week oktober: Ik slaap de hele week in het bed van een ‘Le Figaro-journalist’. Het staat vast. Mijn boek wordt een bestseller!

Vakantie om te resetten en 2 uren per dag de muze op bezoek. Le “dépaysement” zegt Philippe.

Opdrachten voor deze week doen me spartelen. Flaptekst en titels van de 10 hoofdstukken schrijven. Ik verzamel inspirerende positieve, actieve woorden en word er helemaal blij van.

Daisy Goddijn

Reflecteren op C-Level

De titel van mijn boek krijgt vorm “In 10 stappen Reflecteren“. Sluit perfect aan bij wat klanten in coachingsessies doen en wat ik wil dat de lezer van mijn boek gaat doen.

Eerste interview met Daisy Goddijn. Toch wel spannend en comfortabel tegelijk. Het is als coachen. Vragen – Luisteren – Teruggeven. Ik stel mijn schrijfcoach en succesvolle bedrijfsleider van Expertboek.nl reflecterende vragen. Haar antwoorden maken de inhoud van mijn boek waardevol. WAT Daisy met me deelt, lees je uiteraard in het boek! Ze adviseert me na dit interview om de titel aan te vullen tot “In 10 stappen Reflecteren op C-niveau” – Dank je Daisy.

Veel vragen

In de startblokken

Vrijdag 1 oktober: Spannend, ik maak kennis met mijn mede-auteurs. Joyce, Joyce, André, Boris, Annemarie, Wolfgang, Marleen en Oshin. Sommige doorwinterde (oude) rotten in het vak, anderen nieuwkomers, net als ik. Ik voel me kleiner worden. Maar heb er wel ontzettend veel zin in. Het ligt wel in mijn aard om de lat hoog te leggen, te springen en vervolgens op de stroom mee te gaan. Dus toch ook wel fier dat ik naast hen mag staan (online) en straks mijn boek ook. Een buddy als stok achter de deur. Philippe, als chef de cuisine voor de komende weken.

5 minuten schrijfoefening – op basis van een werkwoord – een persoon – een probleem – Haal ik dan toch enig voordeel uit Netflixen?

Titels en Subtitels

Vrijdag 1 oktober: Op zoek naar variaties op de mogelijke (sub) titels. Blijkt dat niemand begrijpt wat de C-Suite en disruptive mindset betekenen. Hm. Mijn eerste idee “Champagne in de C-Suite ” geef ik niet zomaar op.

Zondag: We rijden 1000 km naar het zuiden. Waarvan ik de helft lekker kan brainstormen, als passagier.

Oh ja, en nog een passende kleur en 1 icoon uit +/- 2000 kiezen. Mag al, hoeft niet. …. To be continued, Monday Oct 4th …

“Ik weet niet wat de zin van het leven is, maar ik ervaar mijn leven als zinvol,” zei Wolfgang

Postits

Help….

Ik krijg hulp. Lees mee hoe ik me, samen met mijn schrijfcoach en schrijfbuddy, talrijke CEO’s en Consultants, doorheen deze leerrijke ervaring schrijf.

Ik moet ergens beginnen. Het is mijn eerste boek – vooronderstelling: er volgen nog boeken. Ik moet nog àlles leren. Dus maakte ik het voor mezelf behapbaar.

De structuur is duidelijk. 10 hoofdstukken, 10 thema’s, 10 stappen naar menselijk succes in de C-Suite.

100 pagina’s. Meteen naar de essentie van disruptie. Een één ademuurtje of vliegtuigtrip uit te lezen.

28 september 2021: Voorlopig voelt het eerder als: “HELP, ik schrijf een boek!” 🙂 Keep you posted!

Foto: Mijn kantoormuur, een paar dagen geleden

Ask the right questions if you’re going to find the right answers

Vanessa Redgrave
10 stappen

Hoe het begon….

Vrijdag 16 juli 2021: ik rij over een houten blok op de weg en val met de Vespa, ga door mijn knie en beland op Spoed.

Verdict: Misschien kruisband gescheurd, operatie en 6 maanden revalidatie. Ik beloof mezelf dat ik een boek ga schrijven.

Uiteindelijke verdict: Disruptie van de mediale band. Rusten en fysiotherapie.

Resultaat: Het boek komt er alsnog 🙂

Lancering van mijn eerste boek

Woensdag 19 januari 2022 – 20:00

In 10 stappen Reflecteren op C-Level

Succesverhalen uit de disruptieve C-suite aan onze volgende generatie leiders. “The Human aspect behind the role”. Waardevolle leiderschapservaringen uit het echte leven.

Gebruik de 10-stappen om te reflecteren in een disruptieve omgeving

Hoe schitter je als mens, als partner, als vriend(in) met een disruptieve mindset in deze disruptieve wereld? Hoe boek je resultaten als disruptieve leider en mens? Hoe verzamel je je troepen en versnel je succesvol de disruptie? Hoe inspireer je nieuwe volgers en blijf je zelf overeind?

Ontdek levenswijsheid die je tijd en geld bespaart in de toekomst. Laat je inspireren door de story’s van leiders met disruptieve mindset.

Interviews uit de real world. 100% praktische wijsheid

10 thema’s – 1 methode – 100 pagina’s

Lees dit boek in één ademuurtje uit.

Reserveer je plaats voor de lancering. Maak kans op één van de 20 gratis boeken. Reserveer nu je plek en nodig iemand uit! Delen dus.

Wat is disruptie?

Strikt genomen is de definitie van disruptie ‘ontwrichting of uiteenscheuring’.

De term wint aan populariteit omdat veel nieuwe opkomende bedrijven en technologieën hele markten ontwrichten, of bestaande, grote organisaties ten val brengen. 

Disruptie staat dus ook synoniem voor ‘het ontwrichten van bestaande business’ (²)

(²) @Management Impact

Foto door Mudassir Ali via Pexels

Drawn in information

Waarom schrijf ik dit boek?

Ik heb een fantastische job als executive coach en coach. Dagelijks mag ik getuige zijn van de invloed van de disruptieve mindset in de C-suite en consultancy rol, op de mens en op wie hij/zij lief heeft.

Mijn motivatie voor dit boek en dit onderwerp gaat dieper en verder. Ik wil de wijsheid en ervaring van disruptieve leiders delen met de next generation disruptieve mindsetters. Wat valt er te leren van de ‘anciens’? Hoe blijven zij overeind als mens, als partner, als gezinshoofd, … in een VUCA-wereld met accelareted disruption?

What got you here, won’t get you there

Marshall Goldsmith

Wie ben ik?

Ik ben niet meteen dé meest disruptieve leider in een organisatie van wereldformaat, maar ik streef wel naar innovatie, wat een onderdeel is van disruptief leiderschap. Volgens Charlene Li’s archetypes scoor ik ‘Realist Optimist’. Uiteindelijk behoor ik tot die 27% in de rechter bovenhoek. Dus toch iets disruptiever dan ik eerst dacht.

Foto @Charlene Li – The Disruptive Mindset

Klanten van morgen

Naast een loopbaan met 3 parallel jobs, groeide ik van autoritaire leider naar people leider. 40 jaar geleden startte ik mijn levenswerk op en heb anno 2021 nog steeds de leiding over DanceReactionVZW, een lokale dansschool in De Pinte. Ik sta tussen mijn team en leer elke dag bij, van hen. De toekomst van onze klanten ligt in hun handen. Na Corona brainstormen we meer dan ooit over de disruptieve vraag “Wat willen onze klanten van morgen?

The Advice Trap

Waarom interviews uit de C-Suite? Als executive coach stel ik vragen zodat klanten sneller de essentie ontdekken en tot actie komen. Het is mijn taak om ruimte voor leermomenten te creëren. Ik geloof steevast in de kracht van de klant. Die weet best wat goed voor hem/haar is. Ik geef zelfden advies, maar hou een spiegel voor, fungeer als klankbord of ik ‘connect the dots’.

Real World Story’s uit de C-Suite helpen je te reflecteren over wat nu écht belangrijk voor je is. De ‘anciens’ hebben de wijsheid in pacht. Jij neemt mee wat op dit moment in je leven, belangrijk voor je is.

@The Advice Trap, Michael Bungay Stanier

Foto Angela Roma via Pexels

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.